Här är elever som läser Nutida konst. Uppgiften var att göra en konstparafras. Konstnärerna blev utlottade och tekniken var valfri utifrån skolans material.
 

25/4

25/4/2013

0 Comments

 
Idag var jag och 4 elever från 10A på ett litet studiebesök på Bio Roxy. Bion fyller 100 år i år. Underbart!
Vi smög in i maskinrummen och fick kolla på gamla filmrullar.
En fin dag!
Tack til Bio Roxy!
 
 
Jag filar på en krönika jag skriver för lärartidningen Uttryck. Här diskuterar jag bildämnets låga status och hur jag på olika sätt möter detta.
Tidningen kommer ut innan sommaren så håll utkik!
 
 
Treorna jobbar nu men projektet Public Spaces. Deras uppgift är att skapa ett konstverk på en offentlig plats. Vi pratar mycket om vad som räknas som offentlig konst och var som inte är offentlig konst.
Idag var ett gäng ute och fotade i en park nära skolan.
Bilderna ska de jobba med i datorn och jag är så spänd på att få se slutresultatet. Eleverna har bra idéer och är kreativa.
 
 
 
 
Här är några affischer av musikettorna. Visst blev de snygga?!
 
 
På It-gymnasiet jobbar vi med formativ bedömning. Det kan se lite olika ut men man kan säga att vi fokuserar på att få eleverna att sträva efter nästa kunskapmål. Det kan vara att man får lämna in samma uppgift flera gånger och få feedback.
Jag jobbar en del med modellen "Two stars and a wish". Eleverna få ge varandra feedback och då ska de berätta om två bra saker. Sendan berättar de en önskan (hur bilden kan bli ännu bättre).
Vill du veta mer om Formativ bedömning är Christian Lundahl en bra författare/föreläsare.
 
 
Klass 12MU jobbar nu med att göra affischer till deras vårkonsert. Konserten är den 23 april kl 18.00 i Konserthuset. Först fick eleverna göra skisser på hur de ville att affischen skulle se ut. Fotolärare Tobias fotade och eleverna såg till att bilderna blev som de ville. Några hade med sminkväskor och några lånade instrument från musikstudion.
Nu jobbar eleverna med att redigera bilderna i Photoshop. Vi har pratat om vad som är viktigt i en affsich och hur man kan jobba med att plocka upp färger som redan finns i bilden.
På onsdag är det deadline. Jag och rektor Fredrik Karlsson kommer att titta på affischerna innan de godkänns för utskrivning.
Varje elev kommer att då en affisch var att sätta upp på olika högstadieskolor runt om. Vi hoppas såklart på många besökare!

 
 
 
 
Dagens lektion började med en genomgång i konsthistoria. Vi började med Fruktbarhetsgudinnan och slutade med William Turner. Nästa lektion blir det del 2. Lektionen efter det blir det ett litet prov.
Vi har startat upp med ett bildbygge där eleverna kopplar ihop deras studieprogram med Estetisk verksamhet.
Mindmaps, brainstorming och skisser gjorde vi först. Jag gav eleverna feedback och bollade idéer.
Vi fixade material och plötsligt var de flesta igång med sladdar, tangenter, måla och forma ståltråd.
Kreativa elever!
Tack för idag. Bra jobbat 10A!