Dagens lektion började med en genomgång i konsthistoria. Vi började med Fruktbarhetsgudinnan och slutade med William Turner. Nästa lektion blir det del 2. Lektionen efter det blir det ett litet prov.
Vi har startat upp med ett bildbygge där eleverna kopplar ihop deras studieprogram med Estetisk verksamhet.
Mindmaps, brainstorming och skisser gjorde vi först. Jag gav eleverna feedback och bollade idéer.
Vi fixade material och plötsligt var de flesta igång med sladdar, tangenter, måla och forma ståltråd.
Kreativa elever!
Tack för idag. Bra jobbat 10A!
 
Jag önskar alla mina elever och kollegor ett fint påsklov! På lovveckan jobbar jag måndag-onsdag och om du vill komma och jobbar bildsalen är du välkommen! Maila mig eller kom förbi arbetslagsrummet.
Glad påsk!
 
10A arbetar i olika tekniker för att skapa bilder av konstnärerna DaVinci och Warhol.
 
Vi hade besök av konstnären Emil Öhlund i kursen Nutida konst. Han berättade om hur han började med att måla och visade bilder på konstverk han har gjort. Vi pratade tv-spel, musik, framtid, Örebro konstskola, lego, kärlek, samlarsaker och Japan.
Efter föreläsningen fick Emil fin feedback från eleverna. De tyckte det var inspirerande och coolt. I maj kommer Emil ställa ut på Konstfrämjandet i Wadköping!
 
Snart är det vår!! Underbart!
 
Igår hade jag en träff för bildlärare i Örebro. Det kom lärare från Almby skola, Karl Johans skola, Gumaeliusskolan och Birgittaskolan. Vi diskuterade bland annat bedömning i bildämnet, ämnesövergripande arbete, formativ bedömning, flippa klassrummet och bildämnets status. Det är så givande att få träffas och dela med sig av sina erfarenheter. 
Nästa bildlärarträff är redan bokad. Då kommer den vara i Almbyskolans bildsal. 
 
Picture
Under Open Art kommer ett av konstverken använda sig av tejp som material. Tejp är ett underbart material att skapa i. Mina gamla elever från Navet gjorde tejpskulpturer under några veckor. Många tejprullar gick det åt men vad bra det blev.


Kolla in NA där det står mer om konstverket.
Konstnärens hemsida hittar du här.  


 
Tisdag 5/3 kl 15.20-17.00 är det bildlärarträff på It-gymnasiet. Alla bildlärare/estetlärare välkomna! Vi delar med oss av undervisningstips och kör work shop om intresset finns. Fika står skolan för. Anmäl dig genom att maila liv.andersen@it-gymnasiet.se
Hoppas vi ses!
 
Idag fick eleverna vara kreativa ute i snön. Perfekt väder för att göra snöskulpturer! Kramsnö och runt nollan. Tyvärr var det flera som inte hade vantar och då blev det kallt om händerna. På slutet fick grupperna prata om skapande processen och göra en självutvärdering.

Bra jobbat 12De!
Ha ett fint lov :)