Picture
Under Open Art kommer ett av konstverken använda sig av tejp som material. Tejp är ett underbart material att skapa i. Mina gamla elever från Navet gjorde tejpskulpturer under några veckor. Många tejprullar gick det åt men vad bra det blev.


Kolla in NA där det står mer om konstverket.
Konstnärens hemsida hittar du här.  


 
 
Tisdag 5/3 kl 15.20-17.00 är det bildlärarträff på It-gymnasiet. Alla bildlärare/estetlärare välkomna! Vi delar med oss av undervisningstips och kör work shop om intresset finns. Fika står skolan för. Anmäl dig genom att maila liv.andersen@it-gymnasiet.se
Hoppas vi ses!
 
 
Idag fick eleverna vara kreativa ute i snön. Perfekt väder för att göra snöskulpturer! Kramsnö och runt nollan. Tyvärr var det flera som inte hade vantar och då blev det kallt om händerna. På slutet fick grupperna prata om skapande processen och göra en självutvärdering.

Bra jobbat 12De!
Ha ett fint lov :)
 
 
I dag på Estetisk verksamhet var många elever på Idrott B. De ska vandra och sova i tält!
Vi som var i skolan jobbade med olika projekt. Papier maché, collageteknik, konstkopia och teckning.
Vi kommer sätta upp elevarbeten på olika platser i skolan så alla kan få se vad vi pysslar med!
Ha en fin och kärleksfull alla hjärtans dag!

 
 
Idag tog jag med klass Mu12 till kyrkan. Vi gick inte på gudstjänst med en konstutställning. Anna-Karin från Konstfrämjandet Örebro höll i visningen. Ruben Wätte heter konstnären. Utställningen handlar om hans barndom och om det offentliga rummet.

Vem har rätt att synas i det offentliga rummet? Vi pratade om graffiti och om olika bostadsområden. Vi mot dem. Frihet. Vad händer om man får för mycket frihet som barn/ung?

Eleverna har tagit bilder och ska skriva lite om konstverken på sina bloggar.

Tack till Mu12 och konstpedagog Anna-Karin!
 
 
På It-gymnasiet har vi dessa fyra program. Kom gärna och prova att vara elev för en dag (om du går i åk 9).
Ha en fin vinterdag!
 
 
Picture
I kursen digitalt skapande har vi jobbat med flera olika uppgifter. Eleverna har fått prova att arbeta med olika tekniker, bland annat stänkmetod, vattenfärg och godis. Den senaste uppgiften kallar jag Linjeteckning. Jag har visat teckningar av konstnären Jesper Waldersten. Först ska eleverna göra ett porträtt i tush/blyerts och sedan ska de få göra en linjeteckning med hjälp av ritplattan. 

Under arbetets gång fokuserar vi på skapandeprocessen. Jag försöker synliggöra "resan" från idé till färdigt resultat. Att man ibland gör fel eller misslyckas och tar ett nytt papper är en del av processen. Det är genom misslyckanden som man lär sig och blir bättre. Vid bedömning av ett färdigt resultat är just processen en viktig del. Eleverna skiver bloggar där de reflekterar över sitt skapande. Ett perfekt sätt att dokumentera hur tänkte och vad de har lärt sig. Jag uppmanar eleverna att lägga upp bilder också. Detta för att bilderna hjälper mig (och dem) att komma ihåg.

På onsdag ska vi gå på en konstvisning på St Olaikyrka, mitt i Örebro. Det är Ruben Wätte som ställer ut. Utställningen utgår från Wättes bok "Visit Norrtuna" som handlar om ett bostadsområde där konstnären växte upp. Läs gärna mer om boken på hemsidan

I Estetisk verksamhet har vi också jobbat i en del olika tekniker. Första uppgiften var en samarbetsuppgift i Akryl. Några elever har provar origami- vilket är "konsten att vika papper till tredimensionella objekt". Förra veckan jobbade nästan alla med collageporträtt. De fick ett gäng tidningar och letade efter rätt nyanser. En utmaning och en tidskrävande uppgift. 

Grupparbeten kring olika konstarter är projektet i Nutida konst. Vi har redovisningar efter lovet och det ska bli så spännande att höra elevernas presentationer. Aino-Maria Kumpulainen från It-gymnasiet i Sundbyberg har tipsat mig om flera uppgifter i kursen. Jag hoppas att jag får åka till Sundbyberg på studiebesök under våren!
 
 
Picture
Örebro konsthall visar den konsten som är poppis just nu. Samtidskonstnärer från hela världen ställer ut och just nu är det konstnären Jukka Vikbergs skulpturer som man kan se på konsthallen. Vikberg kommer från Finland och är en av Finlands största samtidskonstnärer. 
Det är helt gratis att gå in och du kan få information från personalen som alltid finns där. Har du tur kan du möta konstpedagog Jesper Blåder. Blåder jobbar även som konstnär och du kan kolla in hans konstverk här. Läs mer om konsthallen här.

Bilden är tagen från öppningen av Open Art 2012. 
Om du inte har varit där så rekommenderar jag verkligen er att gå dit!
 
Här är öppettiderna:
Måndag: stängt
Tisdag–torsdag:  12–18 
Fredag: 12–17
Lördag–söndag: 12–16