Vi fick en intressant visning av Jukka Vikbergs utställning idag på konsthallen. Konstpedagog Jesper Blåder pratade bland annat om att man måste ge konsten en chans. Man kanske inte förstår sig på konsten vid fösta anblick men det behöver man inte. Genom att titta, fundera och försöka koppla konstverket till en själv kan man uppskatta konsten på ett annat sätt.
En visning av konstverken är ett perfekt sätt att förstå konsten på ett nytt sätt. Vi förstår hur konstnären har tänkt och vad denne vill förmedla.
Tack för att ni kom allihopa till konsthallen idag. Det ska bli spännande att läsa era reflektioner kring utställningen. Kom ihåg att lägga upp er skrivuppgift senast på torsdag nästa vecka.
Vi ses!
 
 
Imorgon ska jag ta med klass 10A till Örebro konsthall. Vi får en visning av konstpedagog Jesper Blåder. Till visningen finns en skriftlig uppgift som ligger uppe på LearnPoint. 
10BC går på visningen 6 februari.

Läs om utställningen"Livet som karusell". Klicka här

Om du är sjuk när vi går dit kan du gå en annan dag.
Öppettider
Måndag: stängt
Tisdag–torsdag:  12–18 
Fredag: 12–17
Lördag–söndag: 12–16

Fri entré

 
 
 
 
Kl 17-20 har It-gymnasiet Öppet hus. På fjärde våningen kommer jag & fotolärare Tobias vara.
Jag kommer ha lite workshop. Man kan få prova att måla med smält pastellkrita och göra konst av godis. Eleverna Olivia och Esaias är med i bildsalen under kvällen. De läser på Designprogrammet så det går bra att ställa frågor till dem.
Hoppas vi ses!
 
 
Här jobbar elever ur 12Mu med sin godisbild. Temat de fick var musik. Först letade eleverna i olika tidningar efter ett foto de gillade. Nästa steg var att klippa ut en mindre bild ur fotot med mycket detaljer. Sen fick de skissa upp bilden, färglägga med vattenfärger och tillslut lägga dit godis i mönster. Eleverna klippte godiset i mindre bitar när det behövdes.

Eleverna uppskattade att jobba med ett "nytt" material som man vanligtvis inte gör konst av. Eller så var det kanske just materialet de gillade ;)
 
 
10A har nyss startat kursen Estetisk verksamhet. Här målar de en fantasirobot. När bilden var klar skrev de en berättelse om roboten.
 
 
Klass 10BC jobbar med att ta reda på fakta kring olika årtionden (1950-2000-talet).
 
 
 
 
Appen "How to draw" är bra för att läsa sig lite olika tekniker i hur man tecknar.