Vi diskuterar offentlig konst i kursen Nutida konst.
Vad är offentlig konst?
Runstenar som offentlig konst?
Medeltida konst-var samlades folk för att diskutera konsten?
Vilken roll har konsten i dagens samhälle?
Var får den offentliga konsten synas?
Vilka köper in offentlig konst?
Hur får de pengar till det?
Varför finns det ingen laglig vägg i Örebro?
Vem bestämmer kring offentlig konst?
Hur skulle det se ut om ALLA fick utsmycka staden/parker? Här svarade eleverna att det skulle bli snoppar målade överallt!
Rondellhundar? I Örebro finns två rondellkossor vid Rejmes/JB.
Varför får rondellkossor stå kvar när all annan form av hemmasnickradkonst tas ner snabbt som ögat?
Hur ser kopplingen ut mellan konst och politik? Ge exempel!
Street Art -är det offentlig konst?
Vad är snyggt och vad är fult inom graffin?
Klotter-vilka straff finns?
Hur ser vi på klotter?

Intressant lektion som avslutades med ett reportage om Street Art i Berlin.
 
Idag ska klass 10 B och 10 C till Konstfrämjandet. Vi ska se Emil Öhlunds utstäälning "Press A to Continue". Konstpedagog Anna-Karin Andersson kommer att visa oss och berätta om utställningen. Missa inte den!
 
Här är elever som läser Nutida konst. Uppgiften var att göra en konstparafras. Konstnärerna blev utlottade och tekniken var valfri utifrån skolans material.

25/4

25/4/2013

0 Comments

 
Idag var jag och 4 elever från 10A på ett litet studiebesök på Bio Roxy. Bion fyller 100 år i år. Underbart!
Vi smög in i maskinrummen och fick kolla på gamla filmrullar.
En fin dag!
Tack til Bio Roxy!
 
Jag filar på en krönika jag skriver för lärartidningen Uttryck. Här diskuterar jag bildämnets låga status och hur jag på olika sätt möter detta.
Tidningen kommer ut innan sommaren så håll utkik!
 
Treorna jobbar nu men projektet Public Spaces. Deras uppgift är att skapa ett konstverk på en offentlig plats. Vi pratar mycket om vad som räknas som offentlig konst och var som inte är offentlig konst.
Idag var ett gäng ute och fotade i en park nära skolan.
Bilderna ska de jobba med i datorn och jag är så spänd på att få se slutresultatet. Eleverna har bra idéer och är kreativa.
 
 
Här är några affischer av musikettorna. Visst blev de snygga?!
 
På It-gymnasiet jobbar vi med formativ bedömning. Det kan se lite olika ut men man kan säga att vi fokuserar på att få eleverna att sträva efter nästa kunskapmål. Det kan vara att man får lämna in samma uppgift flera gånger och få feedback.
Jag jobbar en del med modellen "Two stars and a wish". Eleverna få ge varandra feedback och då ska de berätta om två bra saker. Sendan berättar de en önskan (hur bilden kan bli ännu bättre).
Vill du veta mer om Formativ bedömning är Christian Lundahl en bra författare/föreläsare.
 
Klass 12MU jobbar nu med att göra affischer till deras vårkonsert. Konserten är den 23 april kl 18.00 i Konserthuset. Först fick eleverna göra skisser på hur de ville att affischen skulle se ut. Fotolärare Tobias fotade och eleverna såg till att bilderna blev som de ville. Några hade med sminkväskor och några lånade instrument från musikstudion.
Nu jobbar eleverna med att redigera bilderna i Photoshop. Vi har pratat om vad som är viktigt i en affsich och hur man kan jobba med att plocka upp färger som redan finns i bilden.
På onsdag är det deadline. Jag och rektor Fredrik Karlsson kommer att titta på affischerna innan de godkänns för utskrivning.
Varje elev kommer att då en affisch var att sätta upp på olika högstadieskolor runt om. Vi hoppas såklart på många besökare!